PANDORA JEWELRY STORE CHAIN
11 January, 2018

TØNSBERG PARKERING

Tønsberg Parkering er landets mest innovative parkeringsselskap. De topper statistikken for inntjening, strategi og for å gå nye veier for å finne den neste store tingen innen parkering. Tønsberg Parkering er heleid av Tønsberg Kommune som har som slagord at de skal være der fremtiden skapes.

UTFORDRING
PARKERINGS-APPEN FUNGERER DÅRLIG UTEN DATATRAFIKK

Tønsberg Parkering slet med dekningen og kapasiteten over mobildata noen steder i Tønsberg sentrum. Dette førte til at kundene som ønsket å benytte Tønsberg Parkerings mobil-app ofte slet med å starte og stoppe parkering.

I tillegg; ved overgangen til den nye EMV-standarden for kortkjøp, kunne kjøpsprosessen plutselig ta opptil 120 sekunder. Dette første til lange køer ved automatene.
Tønsberg Parkering

LØSNINGEN
4G-RUTER SKREDDERSYDD SOM INTERNETT HOTSPOT

CRADLEPOINT IBR600 LTE-RUTER

Utfordringen med dekning og kapasitet over mobilt bredbånd ble løst med å benytte en av Emcom sine M2M-rutere. Da det var snakk om hotspot funksjonalitet falt valget naturlig på Cradlepoint sin IBR600 LTE ruter. Den ble satt opp med et åpent WiFi-nettverk for kunder som brukte appen, og et lukket WiFi-nettverk som utstyret til kontrollørene knyttet seg til.

ANTENNER

For å få optimale forhold på mobil og WiFi ble det satt opp eksterne antenner for begge frekvenser. Dette gjorde av SIM-kortet i ruteren fikk sterkere og mer stabile signaler, og WiFi-signalene rakk mye lenger enn ved kun å benytte medfølgende antenner.

BETALBAR WIFI

En del av planen var å også tilby betalt WiFi til f.eks. bobil-kunder og tilreisende. På grunn av Cradlepoint sin støtte for 3.part programvare kunne parkeringselskapet ta betalt for dette via sin eksisterene infastruktur.

FILTER FOR BEGRENSNING AV DATAMENGDER

Så lenge mobilopratørene har satt maksgrense på månedlig bruk av data trenger man begense tilgang til nettjenester som genererer mye data. I tillegg forsøker man hindre missbruk og ondsinnede nettsider.

LANDINGSIDE

Alle kunder som logger seg på det Tønsberg Parkering kaller bynettet.com blir sendt til en landingside. Her kan de legge ut alt fra praktisk info til reklame fra lokale bedrifter som ønsker synlighet og prioritering.

FRA 120 TIL 12 SEKUNDER

Tønsberg Parkering fikk seg en hyggelig overraskelse da Emcom foreslo å også benytte ruteren fra Cradlepoint til å gjennomføre kortkjøp.
Etter overgangen til den nye EMV-standarden opplevde kunder ventetid på opptil 120 sek ved betaling ved kort.
Ved å benytte Cradlepoint gikk kjøpsprosessen fra mellom 90-120 sek til ca 12 sek. For å sette dette i perspektiv betyr det at det nå tar ca like lang tid å gjennomføre et kortkjøp som det gjør å gjennomføre et myntkjøp.

RESULTAT
FORNØYDE KUNDER, FUNGERENDE KONTROLLØRUTSYR OG NYE MÅTER Å TJENER PENGER PÅ

For det første opplever nå kundene at de får benyttet appen som normalt, og det står ikke lenger kø ved automatene for å betale med kort.

Kontrollørene får nå jobbet langt mer effektivt da de slipper gå bort ifra området for å gi utsyret dekning nok til å gå online.

Bobilkunder og andre tilreisende er positivt overrasket over at de kan betale for WiFi samtidig som de løser p-billett.

Salget av annonseplass på landingsiden er i gang, så har du f.eks. en resturant eller et hotell i Tønsberg sentrum er det bare å ringe 😉