NORSK AIR AMBULANCE
11 January, 2018
VIDEOVIGILANCIA PORTATIL
18 January, 2018

NETTBUSS VEST

Fra 1.januar 2013 ble Nettbuss Vest etablert som et eget selskap. Selskapet driver rutekjøring på oppdrag fra Skyss i Hordaland i området Bergen Vest.

UTFORDRINGEN
ADMINISTRERE MOBILER TIL HVER ANSATT ER DYRT OG LITE EFFEKTIVT

Da først Nettbuss Vest først fikk vite om Pei Tel sto det mellom vedlikehold av mobiler til hver sjåfør og fastmontert mobil i hver buss med eget nr.

Frem til da hadde Nettbuss sine sjåfører fått utdelt billige mobiltelefoner som de satte i en form for holder mens de kjørte. Med disse telefonene benyttet mange trådbudet hodesett for å ha hendene frie.

Her er noen av utfordringene deres med denne løsningen:

  • Mobiler ble glemt igjen, stjålet eller måtte byttes pga. feil. Tiden dette tok var mye dyrere enn selve telefonen.
  • Kombinasjon av holder og bruk trådbundet hodesett ble i noen tilfeller livsfarlig da ledningen ofte kom i veien for sjåføren.
  • Sentralen kunne ofte ringe til en sjåfør som var satt opp til å kjøre en rute, men sjåføren hadde byttet vakt med en annen kollega.
  • I noen tilfeller hørte ikke sentralen hva sjåføren sa grunnet sjårførens mobildekning på farta. Brudd på samtaler kunne også forekomme.
LØSNINGEN
FASTMONTERT GSM-TELEFON MED TRÅDLØST HODESETT

Hovedproduktet i denne løsningen er Peikers PTCarPhone3, men Nettbuss Vest sin oppdragsgiver, Skyss, hadde satt som krav at sjåførene skulle benytte trådløse hodesett.

Emcom var defor nødt til å finne og tilpasse et hodesett som kunne benyttes i et kjøretøy. Bluetooth var utelukket grunnet for høy feilmargin ved parring og kompabilitet mellom de forskjellige hodesettene. Vi landet til slutt på Jabra Pro 920; et DECT hodesett de fleste kjenner fra kontorpulten. Pei Tel produserte opp en overgang som gjorde det mulig å koble de to sammen og Emcom hentet inn en DC/DC adapter fra den norske produsenten Mascot for å gjøre om bussenes 24v til hodesett basestasjonenes 7,5v.

Der vanlige mobiltelefoner har en effekt på 0,2 maks 0,4w har PTCarPhone3 en effekt på hele 2w. Kombinert med en ekstern antenne har nå sjåførene en vesentlig mer stabil telefonlinje som kommer godt med.

RESULTAT
FULL KONTROLL PÅ TELEFONER OG KJØRETØY

Umiddelbart etter at alle bussene var klargjort av vår forhandler, startet Nettbuss Vest å merke fordelene med å kunne ringe til bussen og ikke til sjåføren de trodde kjørte bussen.

Ingen bruker lenger unødig tid til å fikse eller lete etter mobilene sine og bussene kan nåes uansett hvor de måtte befinne seg.