VADnet Meeting Fall 2018 Dublin, Ireland.
4 September, 2018
NORSK LUFTAMBULANSE
5 November, 2018

NOKAS CASH HANDLING

Divisjon Cash Handling har virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester innenfor verditransport og kontanthåndtering. Nokas drifter også kontantautomater for banker og butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nederland.

Divisjonen består av tre forretningsområder:

  • Produksjon
  • Logistikk
  • Cash Management Services (CMS)
UTFORDRINGEN
UGUNSTIG PLASSERING I FORHOLD TIL NETTILGANG

Automatene i løsningen til Nokas Cash Handling står ofte ugunstig plassert i forhold til tilkobling til vanlig fastlinjer. Nokas var derfor på utkikk etter en løsning som kunne gi til en sikker og stabil tilgang, uansett hvor disse automatene ble plassert. Det å slippe omfattende jobb med kabling var ønskelig samt en løsning som kunne iverksettes raskt. Mobilt bredbånd kunne vurderes som bærer, men sikkerheten og stabiliteten måtte ivaretas.

LØSNING
Advantech/B+B SmartWorx M2M-RUTERe MED EKSTERNE ANTENNER

Etter en runde med testing falt valget på driftssikre rutere fra Advantech/B+B SmartWorx (tidligere Conel) av typen UR5i. De valgte ruterne for mobilt bredbånd kombinert med passende eksterne antenner for lokasjonen, sikret både stabiliteten som kreves, i tillegg til at sikkerheten ble ivaretatt med privat APN fra Nokas operatør.

RESULTAT
HØY OPPETID PÅ KONTANTHÅNDTERING

Med valget av 3G-rutere fra Advantech/B+B SmartWorx, kan Nokas Cash Handling tilby sine kunder rask og rimelig etablering av tjenesten og høy oppetid etter idriftsettelse. Dette er meget viktig for bedriftene som benytter kontanthåndteringstjenester, og bidrar til å sørge for en høy grad av kundetilfredshet.

Våre løsninger er teknisk kompliserte. Nå er alt utstyr 100 prosent klart og testet før transport ut, og det er bare å sette på strøm, så virker det. Vi er helt ferdige med at kundens lokaler må brukes som et teknikklaboratorium i de siste testene før driftsstart.

I tillegg til at vi har en løsning som er komfortabel når det gjelder montering, har vi fått ekstremt god hjelp til å komme fram til en god konfigurasjon av nettverket. Det har vært en fryd å samarbeide med Emcom AS, gjennom både evalueringsfase og implementering. Vi har allerede kommet langt, og ser fram til å ferdigstille en løsning som gjør at komponentene kan konfigurere seg selv nærmest uberørt av menneskehender. Putt i et SIM-kort og skru på strømmen er vår visjon.

– Rune Slettum, Senior Prosjektleder Nokas Cash Management Services.